Home

#8 Zweden

07-09-2022 | Storyline, Zweden

Op een Zweedse boederij

Onze eerste stop in Zweden was een prachtige boerderij waar we twee nachten verbleven. Op de boerderij waren ganzen, schapen en een kleine boerderijwinkel waar we eieren kochten. De parkeerplaats was op de manege en veel gebouwen, zelfs het toilet, waren rode houten huizen – echt idyllisch.
Trouwens, de Zweedse houten huizen waren vroeger rood geverfd om de bakstenen huizen van rijkere mensen uit Midden-Europa te imiteren. Na verloop van tijd werd opgemerkt dat het koper in de verf het hout beter bestand maakte tegen weersinvloeden.

Het eiland Orust verkennen

De volgende dag zijn we het noordelijke deel van het eiland Orust op de fiets gaan verkennen en namen een pauze bij Näset aan het water.

Marstrand

In de middag zijn we door gegaan naar Marstrand. Een klein stadje dat gemakkelijk te bereiken is met de veerboot. Bewoners kunnen met hun boten heen en weer varen tussen het eiland en het vasteland om snel boodschappen te doen of de post op te halen. Na een wandeling over het eiland en rond het kasteel reden we weer verder.

Overnachten op het eiland Bagaholm

Onze laatste stop in het mooie Zweden was Bohus Fortress op het eiland Bagaholm.We brachten een nacht door op het kleine eiland en de volgende dag bezochten we de ruïnes van Bohus Fortress. Eeuwenlang was dit fort een zeer competitief kasteel tussen de koninkrijken van Noorwegen, Zweden en Denemarken. De vele smalle wenteltrappen, ondergrondse gangen en half verwoeste en overwoekerde muren zijn te verkennen met een audiotour.

De volgende stop…

Vanuit Zweden gaan we verder richting Denemarken.

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.