Home

#39 Vanuit Oost-Duitsland gaan we verder naar Polen

26-05-2023 | Duitsland, Polen, Storyline

Böhlen – Mijnbouwtechniekmuseum & wildpark

We bezochten Vicky’s broer en zijn vriendin in de buurt van Leipzig en brachten een zomerweekend door aan het Rötha-stuwmeer. Samen hebben we het mijntechnologiepark en het wildpark in Leipzig bezocht.

In het Mijnbouwtechnologiepark hebben we veel geleerd over bruinkoolwinning: voorbereiding, verlaging van de grondwaterstand, winning van deklaag en steenkool, transport, storten van deklaag en het daaropvolgende herstel en herstel van nieuwe landschapsgebieden en herinneringen aan het verdwijnen van hele dorpen . De foto’s tonen twee enorme machines, een “Schaufelradbagger” van 1.300 ton en een “Absetzer” van 2.400 ton, die beide in de jaren tachtig zijn gebouwd.

Sächsische Schweiz

Op onze weg verder richting Polen maakten we een tussenstop in het gebied “Saksisch Zwitserland”. Daar keken we naar de Basteibrug en de ruïnes van het voormalige kasteel Neurathen. Een prachtige streek die blijkbaar erg bekend is, want we waren niet de enigen op de wandelpaden…

Lucie moet naar de dierenarts

Onze eerste werkweek in Polen hebben we in Szczawno-Zdrój verbleven. Maandag zijn we naar de dierenarts geweest. In het weekend had Lucie een gezwollen snuit en in eerste instantie dachten we dat het gewoon een steek was, maar helaas werd de zwelling steeds erger. Volgens de dierenarts, die gelukkig goed Duits sprak, is Lucie niet gestoken, maar gebeten door een adder. Ze werd meteen gecontroleerd kreeg twee injecties en voor een week antibioticatabletten. Gelukkig gaat het nu beter met haar. 🙂

De volgende dagen verkenden we de prachtige stad die vroeger Bad Salzbrunn heette.

Wrocław – Kleurrijke stad

In Wroclaw parkeerden we vlakbij het centrum en maakten een wandeling door de oude stad, die indruk op ons maakte met zijn kleurrijke huizen.

Vervolgens hebben we in Paniówki overnacht op een parkeerplaats in het bos. ’s Ochtends genoten we van een kopje koffie in de zon en verwisselden we het waterfilter voor het drinkwater.

 

Oswiecim – Auschwitz

In het weekend gingen we naar het museum van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, dat bekend staat om de omvang van de faciliteit en zijn verschrikkelijke geschiedenis.

De volgende stop…

Vervolgens willen we doorreizen naar Zakopane in het zuiden van Polen. 🙂

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.