Home

#14 Sicilië, tussen de citroenbomen

17-11-2022 | Italië, Storyline

Taormina

Na een weekje strand hebben we vrijdag Taormina bezocht. De stad aan de oostkust van Sicilië heeft een prachtige oude binnenstad die veel toeristen trekt. We deden een audiotour door het oude theater en genoten van het uitzicht. Helaas was het bewolkt en hadden we dus geen uitzicht op de Etna. Na de stadstour gingen we verder landinwaarts naar een parkeerplaats voor het weekend.

Tussen de citroenbomen: Castiglione Di Sicilia

Na een weekje strand hebben we het weekend doorgebracht op een heel idyllische plek. Ergens in the middle of nowhere, tussen citroen- en sinaasappelbomen. We waren de enigen daar en we hadden heerlijk de vrijheid en rust. De eigenaaresse (nederlandse) heette ons zeer vriendelijk welkom en gaf ons pepperoni, citroenen en verse basilicum als welkomstgeschenk. Lucie genoot ook erg van deze plek. Tommy, een hond uit de buurt, begroette haar elke ochtend en ze speelde dan met elkaar.

Gole Alcantara: Grotten aan de rivier de Alcantara

Heel dicht bij onze staplaats liggen de Gole dell’Alcantara, de grotten aan de rivier de Alcantara. We gingen via een trap naar de rivier en wandelde een stukje langs de oever. De rivier heeft zich diep in het lavagesteente gegraven, waardoor bijzonder mooie vormen zijn ontstaan.

Aan de voet van de Etna (Grotta della Neve)

Nadat we onze watertank bij een openbare waterkraan hadden gevuld, gingen we naar de noordkant van de Etna. De met sneeuw bedekte vulkaan is indrukwekkend. We brachten een paar dagen door op 1550 meter NAP in de buurt van de Grotta della Neve. De grot werd in de Middeleeuwen gebruikt als sneeuwopslagplaats. De sneeuw die daar was opgeslagen, werd in de zomer op muilezels geladen en naar de dorpen vervoerd voor koeling en het werd verwerkt tot ijs en sorbets.
In tegenstelling tot de toeristische kust is het hier erg rustig. Op een paar wandelaars overdag na, is hier boven niemand te zien of te horen. ‘S Nachts is het erg donker en stil. Ideaal om de sterrenhemel te bewonderen. Overdag rookt de hoofdkrater van de Etna continu. Een indrukwekkend gezicht.

De volgende stop…

In het weekend halen we eerst wat warmere kleren zodat we zaterdag goed uitgerust de Etna kunnen beklimmen.

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.