Home

#23 Sardinië, oudejaarsavond op het eiland

05-01-2023 | Italië, Storyline

Bosa – Kleurrijke oude stad

Toen we in Bosa aankwamen, stonden we versteld: de aanblik van de kleurrijke huizen in de oude stad en de kasteelruïne erboven was prachtig. Terwijl we door de stad liepen, viel het ons op hoe dicht de huizen gebouwd waren en hoe smal de straatjes zijn – een kleurrijk doolhof. 🙂
Later ontmoetten we heel aardige toeristen bij de kasteelruïne die ons benaderden. Gelukkig waren we op het juiste moment op de juiste plek, want een familie vond een pinpas in de binnenstad en ging op zoek naar de eigenaar – dat was Jan!

De volgende dag hebben we ’s ochtends de overblijfselen van het kasteelcomplex op de heuvel boven de oude stad bekeken. De muur en torens zijn nog in goede staat, alleen de fundamenten van de rest van het kasteel zijn bewaard gebleven. Vanaf daar kon je vrij ver kijken en opnieuw de dicht op elkaar gebouwde huizen bewonderen.

Toen we naar het noorden reden, kozen we ervoor om langs de kust te rijden, omdat deze weg als een van de mooiste van Sardinië wordt beschouwd – en terecht.

Calich – We vieren oudejaarsavond!

Omdat we Lucie wilden behoeden voor luid vuurwerk, zochten we een vrij rustige plek voor oudejaarsavond. In de haven van Calich (met leuke buren) vonden we een mooie parkeerplaats met uitzicht op Alghero. Overdag hebben we de plaats bekeken, het kerstdorp met een kerststal en een Romeinse brug (Ponte Romano).
Terwijl het erg rustig was in Calich, aan de overkant van het water, in Alghero, was het beduidend drukker. Dat was geweldig voor ons, want we kregen nog steeds een deel van de muziek en het vuurwerk aan de overkant. Om middernacht kwamen verschillende bewoners naar de haven om het vuurwerk van Alghero te bewonderen. We proostten op het nieuwe jaar met glühwein. 🙂

Mugoni-strand – sporen van herten en wilde zwijnen

Nadat het de afgelopen weken erg rustig was geweest en we meestal de enige camper op de staanplaatsen waren, waren we niet gewend om weer zoveel toeristen te zien.

Na een geweldige week is de vakantie helaas alweer voorbij. De eerste werkweek van het nieuwe jaar brachten we door op het strand van Mugoni. Overdag waren hier enkele strandgangers, maar ’s avonds was het erg rustig. We zagen zelfs herten. Helaas hebben we alleen de sporen gezien van de vele wilde zwijnen die op Sardinië zouden voorkomen…

De volgende stop…

In het weekend willen we zeker de Neptune Grotto zien aan de voet van Capo Caccia , een 110 meter hoge rotswand .

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.