Home

#21 Sardinië, Kerst onder de palmbomen

25-12-2022 | Italië, Storyline

Cagliari – de hoofdstad van Sardinië

Aangezien we de haven van Cagliari op de avond van onze aankomst op Sardinië maar kort hebben gezien, wilden we in het weekend de oude stad eens nader bekijken. De binnenstad was prachtig versierd voor kerst en de kerstmarkt zorgde ondanks de palmbomen voor een kerstsfeer.
We overnachtten op een parkeerplaats vlakbij de haven. De volgende ochtend trakteerden we onszelf op een heerlijke brunch en reden toen verder.

Nora – ontspannende week

We vonden een hele mooie parkeerplaats in Pula. In de zomer is het daar waarschijnlijk druk, maar nu het december is, is het heerlijk rustig en idyllisch. We zagen veel watervogels, zelfs flamingo’s en brachten de werkweek door omringd door zon, zand en groene weiden.

Nora, Romeinse archeologische vindplaats

Heel dicht bij onze staplaats, op het schiereiland Nora, ligt een Romeinse archeologische vindplaats die we vrijdag niet wilden missen. Met een audioguide tour konden we in alle rust de overblijfselen van de Romeinse gebouwen bekijken (we waren bijna de enigen op het terrein). Vooral de goed bewaarde mozaïeken, grachten en straten waren indrukwekkend. De oude bewoners moeten een prachtig uitzicht op zee hebben gehad. 🙂

Sant’Antioco – Kerst vieren

Vervolgens gingen we naar een klein eiland in het zuidwesten – Sant’Antioco. We hadden online gelezen dat deze stad bijzonder mooi versierd moest zijn met kerst en we werden niet teleurgesteld. De stad was prachtig verlicht en er waren allerlei soorten muziekoptredens. Op kerstavond werd het stiller en stiller en maakten we het gezelling in de camper en vierden we kerst. Om middernacht woonden we de mis bij, waar we een nieuw woord leerden – namelijk Bambino Gesù (het kindje Jezus), dat tijdens de mis in de kribbe werd gelegd. De kribbe was de dag ervoor leeg.
Op 25 december kookten we wat lekkers voor onszelf en maakten we een zonnige wandeling naar de haven.

De volgende stop…

Tijdens de vakantie hebben we een week vrij genomen om de westkust van Sardinië te verkennen. 🙂 Die week eindigd met Hympi in de garage….

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.