Home

#26 Sardinië, hagel, sneeuw en internetproblemen

22-01-2023 | Italië, Storyline

Erula – hagel en sneeuw

Deze koude werkweek brachten we door op een parkeerplaats naast de basisschool in Erula. Omdat het behoorlijk koud was, hebben we de hele week de verwarming aan moeten zetten. Het was binnen in de camper heerlijk warm, terwijl het buiten regende, hagelde en sneeuwde. 🙂

Sassari – Frisse was en uitgestelde plannen

Onze overtocht naar Spanje stond eigenlijk gepland voor zondag. Daarom zijn we vrijdag richting Porto Torres gereden en hebben we onze was gewassen in Sassari. Maar toen kregen we in de wasserette het bericht dat de veerboottocht een week uitgesteld zou worden. Opzich maakt dat voor ons niet zo veel uit.

Vanwege de lage temperaturen hebben we pantoffels gekocht voor Jan en Sassari bekeken voordat we weer op zoek gingen naar een gasfles (wat later voor problemen zorgde) en een parkeerplaats.

Tempio Pausania – Sneeuwvlaag

‘S Avonds kwamen we in een sneeuwvlaag aan in Tempio Pausania en brachten hier een comfortabele avond door. Een voetpad leidt direct vanaf de parkeerplaats langs de Nuraghe Majori , die nu bedekt was met een laag sneeuw.

Sassari – We zijn onvrijwillig offline

Zondag merkten we dat onze Starlink Internet antenne het niet meer deed! Op reis zou een digitale detox in principe geen probleem zijn, maar internet hebben we nodig om te werken. Dus reden we terug naar Sassari en kochten daar een router en een simkaart.

Basilica di Saccargia – cactussen op het kerkdak

Op de tochten naar Sassari en terug zijn we deze kerk meerdere keren gepasseerd en dat maakte ons nieuwsgierig naar wat deze prachtige kerk met uit het dak groeiende cactussen nu eigenlijk inhoudt. Dus maakten we een tussenstop. Helaas was het gebouw zelf niet open, maar je kon wel het terrein en de overblijfselen van het klooster bezoeken.

De volgende stop…

We blijven dus een weekje langer dan gepland op Sardinië – genoeg tijd om nog een paar mooie plekjes te verkennen. Zoals Castelsardo bijvoorbeeld…

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.