Home

#25 Sardinië, geiten en wilde zwijnen

15-01-2023 | Italië, Storyline

Santa Maria Coghinas – Stormachtige werkweek

Deze werkweek stonden we op een prachtige plek in de natuur met uitzicht op een middeleeuwse toren. Hier stuitten we op een EU-project, dat helaas – zoals zo vaak op Sardinië – in vervallen staat verkeert. Voor ons had het als voordeel dat er een parkeerplaats en wandelpad was en afgezien van een paar wandelaars geen andere bezoekers.

’s Nachts stormde het heel hard, maar we werden er niet door weggeblazen. 😉

Nachtelijke bezoekers van La Maddalena

In het weekend trokken we verder richting het noordoosten van Sardinië. Daar zijn we met een kleine veerboot van Palau naar het hoofdeiland La Maddalena gegaan. De archipel bestaat uit meer dan 60 kleine eilanden die deel uitmaken van een nationaal park.

We brachten de nacht door in de bosjes bij het strand. Toen we ’s avonds op deze plek aankwamen, werden we meteen begroet door enkele katten en een wildzwijn. De nacht was ook een beetje onrustig omdat we steeds geluiden hoorden en een keer blafte Lucie zelfs. Toen we vanuit ons bed uit het raam keken, was het gelukkig geen inbreker, maar een ander wildzwijn dat waarschijnlijk op zoek was naar eten.

Caprera – Wandeling met wilde geiten

We reden naar het op één na grootste eiland van de archipel La Maddalena, Caprera, via de Ponte di Caprera. In dit prachtige natuurgebied hebben we een lange wandeling gemaakt langs de kust, door de struiken, over de rotsen en terug door het bos. Onderweg zagen we veel wilde geiten die met grote kuddes op pad waren.

Brunch in La Maddalena

Na onze wandeling hebben we een rondrit gemaakt over het eiland La Maddalena en daar in de haven overnacht. De volgende dag wilden we in de stad ontbijten, maar na zo lang zoeken naar een brunch bestelden we iets hartigs in plaats van croissants. 😊

Toen gingen we weer terug naar Palau en verder naar richting het westen.

De volgende stop…

We hebben de overtocht naar Barcelona geboekt! De afvaart is over een week, maar niet alles verloopt zoals gepland!

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.