Home

#27 Sardinië, afscheid van Sardinië

28-01-2023 | Italië, Storyline

Martis – Het versteende woud

Hier in Martis parkeerden we op een kleine parkeerplaats omringd door groene weiden. Het was echt heerlijk rustig en idyllisch, een keer kregen we zelfs bezoek van een kudde schapen.
De parkeerplaats behoort oorspronkelijk tot het ” versteende woud”. Een (helaas!) verwaarloosde voorziening met een soort doorgang als kunstwerk en rondom op het weiland lagen verschillende “rollen” van steen. Helaas is het gebied blijkbaar lange tijd niet onderhouden en wat dicht gegroeid. Informatiebordjes of dergelijke ontbreken ook. Maar we hebben de plek gewoon zelf verkend. We kwamen er online achter dat de “stenen rollen” versteende bomen zijn. Boomstammen dus die bewaard zijn gebleven in een moeras. Ook al hadden we graag meer informatie gehad, het was zeker heel interessant om zoiets te hebben gezien.

Vanaf onze plaats kon je ook de ruïnes van de kerk van San Pantaleo in het dorp Martis zien. Een perfecte lunchpauze-excursie. 😉

Tempio Pausania – Accu opladen en water vullen

Voor het weekend reden we terug naar Erula om de accu op te laden en de watertank te vullen. Daarna gingen we naar een andere plek die we al kenden, Tempio Pausania , om een gasfles te kopen en ’s avonds de prachtige oude stad te bekijken. Natuurlijk hebben we het laatste weekend op Italiaans grondgebied gevierd met een pizza.

Tussenstop in de natuur

Op weg naar Castelsardo kwamen we langs het Parco Santa Degna bij Aggius . Mooi en perfect voor een wandeling en een koffiepauze voordat de reis verder gaat!

Castelsardo – Een waardig afscheid van Sardinië

Al bij aankomst viel de kleurrijke oude binnenstad van Castelsardo ons op. En natuurlijk konden we niet verder zonder een bezoekje aan het kasteel 😁. Samen met Lucie zijn we door het kasteelmuseum gegaan, waar we veel verschillende manden hebben gezien, want Castelsardo schijnt bekend te staan om de kunst van het manden weven. De zeer lange wandeling door de kasteeltuin leidde ons uiteindelijk over de kliffen. Van daaruit kon je de imposante muur van het kasteelcomplex zien. Pas toen we klaar waren, realiseerden we ons dat de route eigenlijk was afgesloten. Maar daardoor hadden we tenminste het hele gebied voor onszelf. 😀
Voor de nacht kozen we een parkeerplaats net buiten de stad, direct aan zee. Vanaf daar hadden we een geweldig uitzicht over de stad. 😊

Porto Torres – De laatste nacht op Sardinië

Voor onze overtocht naar Barcelona brachten we een winderige nacht door in de haven van Porto Torres . En toen was het op naar Barcelona!

De volgende stop…

Na 119 dagen in Italië en haar eilanden gaan we nu richting West-Europa. Daarover meer in de volgende blog!

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.