Home

#24 Sardinië, 657 traptreden naar de grot van Neptunus

08-01-2023 | Italië, Storyline

Escala del Cabirol

Op de top van Capo Caccia , een prachtige kalkstenen klif nabij Alghero, begint de Escala del Cabirol , wat zich vertaalt als “hertentrap”. Het bestaat uit 657 treden die in de rots zijn uitgehouwen. De afdaling over de trappen langs de rotsen en over de blauwe zee zou attractie genoeg geweest zijn… 🙂

Neptunus grot

Maar als je dan afdaalt naar de ingang van de grot, sta je voor de tweede keer versteld van de grote grotten en meren.
Tijdens de rondleiding door de grot zagen we steeds zwarte vlekken en gebroken stalactieten en stalagmieten op de muren. Volgens onze gids is deze schade veroorzaakt tijdens de eerste verkenningen van de grot nadat deze in de 19e eeuw door vissers was ontdekt. De zwarte vlekken zijn een chemische reactie van de kalksteen op de hitte van de fakkels. En als aandenken werden er helaas stalactieten en stalamieten afgebroken en meegenomen.
Binnen is er een meer dat in verbinding staat met de zee, waardoor je de golven iets verder naar binnen nog kunt zien bewegen.
Na onze rondleiding gingen we de vele trappen weer omhoog. (Gelukkig was het niet zo heet als in de zomer!)

Stintino – Lange mars naar het strand

Voor het weekend wilden we onszelf eens verwennen met een ontspannen verblijf op een camping. In Stintino hebben we een leuk plekje gevonden. Op de 18 katten van de eigenaar en nog een stacaravan na, waren we vrijwel alleen. We hebben genoten van de rust en geoefend met fietsen met Lucie. 🙂

Op zaterdag wilden we naar de zee lopen. Helaas liepen we eerst nogal wat de verkeerde kant op (naar het westen), omdat er privé terrein tussen ons en de zee lag waar we niet in mochten. Dus we moesten weer terug en nog eens veertig minuten in oostelijke richting lopen. Op het strand in Ezzi Mannu hebben we Lucie losgelaten en gepicknickt. We hadden het prachtige witte zandstrand met kristalhelder water helemaal voor onszelf.

Spaggia La Pelosa – Caribisch strand

De volgende dag reden we zo ver mogelijk naar het noorden en keken naar het strand della Pelosa . Nu waren we zo’n beetje de enigen, maar dit Caribische strand schijnt in de zomer erg druk te worden. We lezen op borden dat het verboden is om zand mee te nemen of je handdoek op het strand te leggen zonder stromat eronder.

Vanaf het strand zie je het kleine eiland Isola della Pelosa met zijn toren. Daarachter ligt het iets grotere eiland Asinara, dat vroeger een zwaarbeveiligde gevangenis was en nu een natuurreservaat is.

De volgende stop…

Voordat we het eiland verlaten, gaan we verder naar het kleine eiland La Maddalena in het noordoosten van Sardinië. 🙂

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.