Home

Review: SameBike 20LVXD30 van AliExpress

15-02-2023 | Product reviews

Het bestelproces

Op 12 maart 2022 hebben wij samen onze 2 SameBike 20LVXD30 (1e versie) besteld via AliExpress. De verkoper was “EXTREMETECH Store”. Wij waren verrast hoe snel ze geleverd werden. Binnen 10 dagen hadden wij beide fietsen binnen. De witte was 1 dag eerder dan de zwarte. Het leek erop dat de witte uit Polen werd geleverd en de zwarte uit Portugal of Spanje. Beide in ieder geval vanuit Europa verzonden, dus geen verrassingen met invoerbelastingen of zo iets dergelijks. We hebben €698,- per fiets betaald inclusief verzendkosten. Voor een elektrische vouwfiets echt een hele goede prijs!

[Update] Tegenwoordig zijn de SameBike’s ook beschikbaar bij Bol.com. De 1e versie 20LVXD30 vind je hier en de verbeterde 2e versie is ook te koop voor maar een kleine meerprijs. Ik adviseer om voor versie 2 te gaan. Hier een overzicht van alle SameBikes die beschikbaar zijn bij bol.com.

 

Uitpakken en in elkaar zetten

De fiets komt voor de helft gemonteerd. Je moet zelf nog een aantal onderdelen installeren (zie foto’s). Er zit een prima handleiding bij met niet perfect engels, maar goed genoeg. Waar je op moet letten is dat er geen achterlicht of bel op de fiets is gemonteerd, die moet je dus nog zelf kopen. Wij hebben dit achterlicht van de Action gekocht, die past perfect.

Onze ervaringen in de eerste maanden

De eerste paar maanden hebben we de fietsen in Nederland gebruikt. We waren echt blij verrast over de kwaliteit en stevigheid van de fiets. Ze gaan ca. 25 km/h en rijden lekker. Met mijn 1,93m pas ik er prima op. Het is echt leuk om er op te rijden, omdat het bijna voelt als een soort scooter. Vrienden wilden daarom ook graag even proberen. Ik werd er altijd vrolijk van als ik er mee rond cruisde door de stad.

We hebben er ook een aantal langere tochten mee gefietst, zonder problemen. Ik kreeg aan het eind dan wel last van mijn kont, maar of ik dat op een andere fiets niet zou hebben gehad… dat weet ik niet.

Waar je op moet letten is dat deze fiets een gashendel heeft, wat officieel niet is toegestaan in Nederland. Ik vraag me af hoe streng hierop gecontroleerd, wij hebben er in ieder geval geen gedoe mee gehad.

Ik zou jullie graag willen vertellen hoe lang de accu in verschillende situaties meegaat, maar exacte cijfers heb ik helaas niet. Voordat ik die tests kon doen zijn onze fietsen helaas gestolen. We hebben er in ieder geval ca. 54km op 1 dag mee gefietst in licht heuvelachtig gebied met 50% tot 100% ondersteuning. Aan het einde van die 54km waren onze accu’s zo goed als leeg.

Pluspunten

 • Het frame is erg stevig (ik weeg ca. 95 Kg). Boven verwachtingen.
 • Algemeen vinden we de kwaliteit goed, ook boven verwachtingen.
 • In elkaar zetten was eenvoudig, bij 1 fiets moesten we wel nog de versnellingen iets afstellen, maar goed te doen.
 • 25 km/h is een goede snelheid. Niet te snel, niet te langzaam.
 • Gashendel is heel handig met wegrijden, je hoeft daardoor niet terug te schakelen.
 • Accu kan eruit gehaald worden, als je ze ergens wilt opladen waar je niet de fietsen kan parkeren.
 • Het is gewoon heel erg leuk om op deze fietsjes rond te fietsen.

Minpunten

 • Standaard zit er geen achterlicht bij.
 • Er zit een gashendel op (en die is ook niet softwarematig uit te schakelen), als je legaal willen fietsen, zou je eigenlijk het draadje moeten doorknippen.
 • Gewicht: bijna 20kg. Begrijpelijk vanwege de accu, maar alsnog, het is geen licht fietsje.
 • Ze zien er aantrekkelijk uit…. (lees verder hieronder)

 

Onze SameBikes zijn gestolen 😢

Helaas….. woensdagavond 10 augustus 2022. Na bijna 6 maanden in bezit te zijn geweest van deze fietsen had iemand bedacht dat hij (of zij) ze harder nodig had dan wij. Wij waren bij vrienden op bezoek en hadden ze voor de huisdeur op slot geparkeerd, waarschijnlijk zijn ze in een busje ingeladen. Hemelsbreed zaten we er nog geen 5 meter vanaf met zelfs het raam open, maar toch hebben wij niets gehoord.

We waren zo tevreden met deze fietsen, dat we hebben besloten om nieuwe te kopen. Ondertussen is er een versie 2 van deze fiets uitgebracht, de 20LVXD30-II. SameBike heeft geluisterd naar feedback en heeft al een aantal verbeteringen doorgevoerd. De review over 20LVXD30-II vind je hier.

 

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.