Home

#37 Pasen in Normandië

13-04-2023 | Frankrijk, Storyline

Werkweek in Plouagat

Hier hebben we gewerkt en genoten van de lentezon. We ontdekten dat het uittrekbare motorrek van onze camper de perfecte picknicktafel is. 😀😊

Dinan

Op vrijdagavond zijn we na lang zoeken naar een plek waar we onze gasflessen kunnen inleveren (wat niet werkte) in Dinan aangekomen. Omdat het hier in het westen relatief lang relatief licht is, liepen we ’s avonds door de kasteelruïne bij de parkeerplaats en door de stad. Dinan is tot nu toe met zijn vakwerkhuizen een van de mooiste steden van Frankrijk die we gezien hebben.

Le Mont Saint-Michel

Om het bekende eiland Mont Saint-Michel te bezoeken, parkeerden we in het kleine stadje Beauvoir . Van daaruit wandelden we ongeveer een uur naar het eiland in de Waddenzee van Normandië.
Al van verre zie je de prachtige abdij op het eiland met al zijn torens – een prachtig gezicht!. Maar hoe dichterbij we kwamen, hoe groter de menigte die richting Mont-Saint-Michel stroomde. Voor onze smaak was het echt te veel, zeker met een hond. Daarom verlieten we snel het eiland en gingen wat buiten de gebaande paden op het gras zitten. Zodat we helemaal voor onszelf en in alle rust konden genieten van het uitzicht en afscheid konden nemen van Frankrijk.

Paaszondag in Sainte Mère Église

We brachten hier Paaszondag door, “versierde” eieren en maakten een paassnack voor onszelf. 😋
We hadden geluk met het weer en konden bij zomerse temperaturen heerlijk in de zon zitten. ☀️

’s Middags hebben we het Airborne Museum bekeken, gewijd aan de geschiedenis van de parachutisten die in 1944 in Normandië en hier in het dorp landden. Een van de parachutisten kwam tijdens de sprong vast te zitten op de kerktoren, daarom zie je daar nog steeds een pop hangen als herinnering. Een heel interessant museum om vele uren in door te brengen…

Onderweg maakten we een tussenstop in Carentan en bezochten we verschillende locaties van de serie “Band of Brothers”.

Begraafplaats Americaine & Omaha Beach

Aan de kust bezochten we de Amerikaanse begraafplaats en het gedeelte ” Omaha Beach “, de plek waar de geallieerden landden op de zogenaamde “D-Day” in 1944. Enkele bunkers in de duinen herinneren nog aan deze tijd.

Lisieux en de havenstad Honfleur

Na een paar dagen werken in Lisieux bezochten we in het weekend de mooie havenstad Honfleur met zijn smalle, hoge huizen. Ook erg indrukwekkend was de Sainte Catherine kerk uit de 15e eeuw, die met hout en kennis van de scheepsbouw was gebouwd.

De volgende stop…

Na 260 dagen onderweg willen we graag onze camper een noodzakelijk werkplaatsbezoek geven en onze families bezoeken en terug rijden naar Nederland.

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.