Home

#18 Overtocht naar Sardinië

09-12-2022 | Italië, Storyline

Sicilië, Palermo

Aangezien onze ferry naar Sardinië zondag om 9.00 uur uit Palermo vertrekt en we ongeveer twee uur voor vertrek in de haven moeten zijn, zijn we zaterdag naar de stad gereden. We vonden een handige bewaakte plek bij de haven. De aardige beheerder van de plaats raadde ons een paar bezienswaardigheden aan in de oude stad, die we met de bus bezochten.

Oversteek naar Sardinië

Op zondag stonden we heel vroeg op, leegden en vulden onze tanks en reden toen naar de haven. Het was daar een beetje chaotisch, maar we hebben het juiste schip gevonden. 🙂
Nadat we de camper in het ruim van het schip hadden geparkeerd, maakten we het ons gemakkelijk in de huisdiervriendelijke binnenhut. Lucie voelde zich eigenlijk heel snel op haar gemak en sliep veel op de 12 uur durende overtocht.
’s Ochtends was er een noodoefening en werden de passagiers via de luidsprekers opgeroepen om zich in de lounge te verzamelen. Hoewel we het goed vonden dat in een noodsituatie het juiste gedrag werd geoefend, was het allemaal zo chaotisch dat het ook een beetje verontrustend was… Gelukkig was de oefening na ongeveer een half uur voorbij en konden we weer genieten van de verdere reis.
In onze hut was een heerlijke douche aanwezig, waar we natuurlijk gebruik van hebben gemaakt en ’s avonds trakteerden we onszelf op een uitgebreid diner aan boord.
Om 21.00 uur kwamen we aan in Cagliari in het zuiden van Sardinië. Buiten de stad zochten we een mooi plekje in de natuur op en vielen nietsvermoedend in slaap.

Sardinië, lekke band

De volgende ochtend wilden we verhuizen (zodat de internetantenne niet geblokkeerd zou worden door een boom), maar toen ontdekten we dat we een lekke band hadden.
We spraken een aardige dame van de ANWB, die de zaak meteen doorverbond naar haar Italiaanse collega’s. Maar de genoemde collega, die om 11.30 uur zou verschijnen, kwam niet opdagen. Ondertussen probeerden we ons reservewiel uit de achterste garage te bevrijden. Die hebben we domweg met onze houten constructie in de opslagruimte ingebouwd. Maar gelukkig hadden we het belangrijkste gereedschap bij ons.
Nadat we ’s middags weer naar de ANWB hadden gebeld, kwam er om 16.30 uur iemand langs.
De aardige man heeft in een mum van tijd onze banden verwisseld en het reservewiel opgepompt. Het bleek dat we een schroef in onze bad hadden zitten.

San Vito – Op zoek naar een gasfles

Nadat de band was gewisseld wilden we eigenlijk de rest van de werkweek op het mooie natuurterrein doorbrengen, maar in de nacht van maandag op dinsdagavond kwamen we zonder gas te zitten. We besloten de volgende ochtend vroeg naar het dorp San Vito te gaan en daar een gasfles te kopen. Ondertussen hebben we de koelkast bediend met onze accu. Het was een ietwat koude nacht en we werden wakker met 12 graden in de camper… dus gingen we ’s ochtends snel naar het dorp.
Vanaf de parkeerplaats in San Vito was het zo’n 10 minuten lopen naar de winkel en hoewel Jan een paar keer aan de zeer aardige verkoper uitlegde dat hij de gasfles te voet naar de camper kon dragen, stond hij er op om de fles af te leveren bij ons door deze in zijn busje naar de camper brengen. – Echt heel aardig!

Overnachting in een rivierbedding

We vonden het leuk op de parkeerplaats in San Vito, maar helaas bleef een groep jongeren vuurwerk afsteken voor onze camper en dat was een beetje vervelend – vooral voor Lucie. Daarom reden we terug de natuur in, naar een opgedroogde rivierbedding. Op een paar jeeps en jagers met honden na, was het hier erg rustig en idyllisch. Laat in de avond was de sfeer in de vallei verlicht door de volle maan erg mooi.

De volgende stop…

Aangezien we de koelkast een tijdje met de accu hebben laten werken, is deze bijna leeg en moeten we op zoek naar een parkeerplaats met stroomaansluiting. Hopelijk vinden we onderweg een werkplaats om de lekke band te repareren…

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.