Home

#41 Oost-Polen en Baltische staten

18-06-2023 | Estland, Letland, Litouwen, Polen, Storyline

Op het spoor van de geschiedenis

Aangezien we na Kraków verder naar het oosten van Polen zijn gereden, maken we van de gelegenheid gebruik om op zoek te gaan naar het graf van Vicky’s overgrootoom, die op 19-jarige leeftijd in de Eerste Wereldoorlog sneuvelde en even ten zuiden van Lublin werd begraven.
Uiteindelijk vonden we een vredig, overwoekerd graf van Oostenrijks-Hongaarse en Russische soldaten waar nog enkele houten kruizen te vinden waren. Of we op de juiste plek zaten, dat weten we niet…

Werkweek op de rivier de Bug

We brachten drie zonnige werkdagen door op een prachtig veld in een natuurgebied aan de rivier de Bug , vlakbij de Wit-Russische grens.

Daarna zijn we doorgereden naar een openluchtmuseum en hebben daar ook een dag en een nacht doorgebracht.

Reis naar Litouwen

Vrijdag zijn we naar Litouwen geweest. Daar hebben we overnacht aan een meer en konden genieten van de prachtige zonsondergang.

De volgende dag repareerde Jan het radiatorrooster van de stacaravan weer. Dat waren we bijna verloren.

Overigens zagen we onderweg veel ooievaars in velden, op daken en hoogspanningsmasten. De witte ooievaar is het symbool van Litouwen.

 

Verder naar Riga in Letland

Hier verbleven we in een park aan de rivier en reden we ’s avonds op de fiets naar de stad. Daar keken we naar de prachtige oude stad 😊.

Kampvuur in Estland

Onderweg bewonderden we het dunbevolkte landschap en de kleine, kleurrijke houten huisjes.
Voor Tallinn maakten we een tussenstop in de natuur en genoten van de lange avond rond een kampvuur.
‘S Middags begroef Vicky Lucie’s bot (om te spelen), maar helaas was Lucie ongeïnteresseerd in het zoeken en konden wij zelf het bot ook niet meer vinden… Na lang graven en zoeken gaven we het uiteindelijk op, maar gelukkig vonden we hem kort voor vertrek.

Tallinn

Omdat onze ferry naar Finland op maandagochtend vertrekt, brachten we de zondag door in Tallinn. We hebben enorm genoten van deze prachtige stad met haar gemoedelijke sfeer en mooie gebouwen.

De volgende stop…

Na een weekend in de Baltische staten, gaan we per ferry verder naar Helsinki! 🇫🇮

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.