Home

Onze elektrische vouwfietsjes

18-03-2022 | Voorbereiding

Waarom fietsen mee?

Als wij de camper op een camperplek geïnstalleerd hebben, willen wij de mogelijkheid hebben om de omgeving te verkennen en nabijgelegen bezienswaardigheden te bezoeken of boodschappen te doen. Daarvoor lijken ons fietsen het ideale vervoersmiddel. Hoewel wij achter op de camper een fietsendrager hebben, leek het ons toch een fijne gedachte, als wij onze fietsen in de garage kunnen opbergen. Voor normale fietsen is de garage te klein, daarom zijn wij gaan kijken naar vouwfietsen. En omdat het erg fijn is om een beetje ondersteuning te krijgen, gingen wij op zoek naar elektrische modellen 😊.

Welke vouwfietsen?

Na (heel) veel verschillende fietsen (en prijzen) met elkaar te hebben vergeleken, hebben wij gekozen voor elektrische vouwfietsen van het merk SameBike, om exact te zijn, de SameBike 20LVXD30. [UPDATED] Dit is de 1e versie, op het moment van schrijven is er een 2e verbeterde versie gemaakt. Deze hebben wij via AliExpress besteld. Binnen 10 dagen stonden er twee pakketten op de stoep. Het enige wat wij zelf moesten doen, was de trappers, het zadel en het voorwiel monteren. De fietsen zijn voorzien van een toeter wiens geluid meer doet denken aan een scooter dan een fiets. Wij merkten dat mensen dat geluid niet verwachten bij een fiets. Daarom hebben wij later een fietsbel gemonteerd. Ook ontbrak een achterlicht, die wij bij de Action hebben gehaald. Verder hebben wij ook handige fietstassen en twee hangsloten gekocht.

Tot nu toe zijn wij erg tevreden met het design en de werking van de fietsen. Zij zitten comfortabel en de accu heeft volgens productbeschrijving een bereik van ongeveer 40-60 km, afhankelijk van hoe hard je mee trapt. Je kan de fietsen opladen door de accu eruit te halen of deze in de fiets te laten zitten. Het laatste leek ons de meest praktische manier. Om dit te kunnen doen hebben wij achterin de camper twee extra stopcontacten geïnstalleerd.

Wij kijken ernaar uit om het bereik van de accu in verschillende terreinen te testen en veel mooie plekken te ontdekken.

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.