Home

#6 Noorwegen deel 2

02-09-2022 | Storyline, Noorwegen

Opweg naar het eiland Karmøy

We hebben de veerboot van Mortavika naar Arsvågen genomen. Dit koste maar liefst €46,- omdat ze rekende met een camper langer dan 6m plus we een extra fee van ~€5,- moesten betalen omdat we ter plekke afrekende. Je kan beter een account aanmaken op https://ferrypay.no/. Je koppeld dan je creditcard aan je kenteken en kan zo doorrijden. Als er dan iemand langskomt die vraag of je wilt betalen moet je zeggen dat je al een account hebt. Hadden we dit gedaan, dan had deze overtocht ons slechts €19,90 gekost. Een dure les…

Tijdens de overtocht, die circa een half uur duurt, kan je op de bovendekken hapjes of drankjes kopen en genieten van het uitzicht. Aangezien we net een dure les hebben gehad, kozen wij voor een goedkopere versie, zelfgemaakte broodjes in de camper. Staan we weer quitte 😊.

Camping Sandhåland

Deze keer lag de camping direct aan de kust. We hadden geluk met het weer, nauwelijks wind en veel zon. ’s Avonds zijn we over de rotsen naar het water geklommen en daar van de zonsondergang genoten.

Skudeneshavn

We fietsten ongeveer een half uur van de camping van en naar het idyllische vissersdorpje Skudeneshavn.

Lofthus

We vonden een heel ander gebied in Lofthus. In plaats van de rotskust, bewonderden we hier talrijke appelboomgaarden op de groene hellingen naast de Hardangerfjord. Dit keer hebben we twee nachten op camping Lofthus gebleven, opgeruimd, de kleren gewassen en de luifel gerepareerd.

Rallarvegen

In plaats van een wandeling gingen we deze keer op een fietstocht. Vanuit Haugastøl fietsten we 54 km heen en terug naar Finse. Dit is de eerste etappe van de Rallarvegen, oorspronkelijk een spoorwegarbeiderspad dat langs de spoorlijn Oslo-Bergen loopt. Het werd vroeger gebruikt voor de aanleg van de spoorlijn en wordt nu beschouwd als een van de mooiste fietsroutes in Noorwegen.

De volgende stap …

De volgende dagen gaan we naar Oslo en gaan we verder naar Zweden.

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.