Home

#5 Noorwegen deel 1

29-08-2022 | Storyline, Noorwegen

Van Eemshaven naar Kristiansand

Na Oostenrijk zijn we niet zoals gepland naar Denemarken gegaan, maar naar Nederland om onze nieuwe fietsen op te halen. Gelukkig vaart er sinds april 2022 een veerboot van Eemshaven naar Kristiansand, waarmee je in 17,5 uur van Nederland naar Noorwegen reist. Je mag er wel je portemonnee voor opentrekken, een enkeltje kost namelijk €820,- voor 2 personen en een camper. De veerboot, dat ook een cruiseschip is, vertrok zaterdag om half drie. We brachten de middag door op het zonnedek en aten daarna in een van de restaurants aan boord. ’s Avonds werd er bingo gespeeld en waren er verschillende live bands voor entertainment. De volgende ochtend kwamen we om 10.00 uur aan in Kristiansand.

Beschikbaarheid en prijzen van de overtocht zijn te vinden op DirectFerries.nl

Overnachting in Rogaland Arboret

Voor de eerste nacht zochten we een mooi plekje in de natuur. We stonden op de parkeerplaats van het Rogaland Arboret natuurpark, waar we de volgende dag een korte wandeling maakten naar de 182m hoge Skogaberget. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het heuvelachtige landschap.

De langste en diepste onderwatertunnel van de wereld

We reden ongeveer een uur naar onze volgende stop, de Preikestolen Bobilparkering. We zijn door de Ryfylketunnelen, die bij zijn bouw in 2013 niet alleen de langste, maar ook de diepste onderwatertunnel ter wereld was met een lengte van 14,3 km en een diepte van 290 meter. Totaal hebben ze 6 jaar voor de realisatie nodig gehad, eind 2019 ging de tunnel voor het publiek open. In het midden is een iets bredere, verlichte spot toegevoegd om de monotonie tijdens het rijden te doorbreken.

Wandeling naar Preikestolen

Om parkeerkosten te besparen zijn we met de e-bikes naar de parkeerplaats Preikestolen Lower Parking gefietst. Daar hebben we wandelstokken gekocht en zijn toen naar Preikestolen gewandeld. Het duurt ongeveer 1,5-2 uur om omhoog of omlaag te gaan. In 2013-2014 is het pad opgewaardeerd door Sherpa’s en is nu gemakkelijk toegankelijk. Toen we op onze bestemming aankwamen, genoten we van het zicht en namen een pauze.

De volgende stop …

Onze volgende bestemming is het eiland Karmøy 😊. Binnenkort kunnen we er meer over vertellen!

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.