Home

#38 Nieuwe schokbrekers en LPG tank in de camper

27-04-2023 | Nederland, Oostenrijk, Storyline, Technisch

Rocroi – vestingstad in de Ardennen

Na een overnachting in een natuurgebied aan de Somme brachten we de werkweek door in Rocroi. We hielden echt van de stad met zijn goed bewaard gebleven stervormige vestingmuren. Onze camperplaats stond pal naast de overwoekerde muurtjes. Tijdens onze wandelingen konden we de gangen verkennen die door de muren of naar de stad leiden.
Wat het weer betreft, zag deze week zon, regen en zelfs sneeuw. 😀

Nieuwe schokdempers voor de stacaravan

Na familiebezoek in Zeeland in Nederland zijn we maandag naar de werkplaats gegaan, want na het eerste deel van onze reis krijgt onze camper een upgrade: voorin zijn nieuwe schokbrekers en veren geplaatst , achter zijn extra hulpveren geplaatst en in totaal is de camper 4 cm verhoogd.
Aangezien de montage de hele dag in beslag nam, huurden we een auto en maakten we een wandeling door het park “Krimpenerhout”.
We zijn zeer tevreden met het resultaat, de camper is stabieler, hij staat wat hoger en oneffenheden op de weg vallen minder op. Daarnaast is het zo veel makkelijker om afgelegen plekken in de natuur te bereiken.

Trouwens, tijdens de week in Nederland hebben we ook onze remmen laten vervangen, want die waren helemaal op.

We hebben een LPG-tank geïnstalleerd

Omdat het kopen, verhandelen en ruilen van de vele gasflessen in verschillende landen de afgelopen maanden tijdrovend en zenuwslopend was, hebben we besloten om een ​​LPG-gastank in de stacaravan te laten plaatsen. De gasflessen staan ​​vast in de camper en kunnen net als bij het tanken van diesel, van buitenaf gevuld worden met LPG. Daarnaast hebben we een display (Livello gastank display) laten plaatsen zodat je vanuit binnen kunt zien hoe vol de flessen zijn.
Een groot voordeel is dat u op elk moment kunt tanken. Met losse gasflessen gebeurde het ons vaak dat we op een ongelegen moment, zoals ’s nachts, zonder gas kwamen te zitten en lang moesten rijden naar de dichtstbijzijnde gasflessenwinkel.

We zijn benieuwd om te zien hoe we de nieuwe LPG tank vinden en of hij echt zo praktisch is als we hopen!

Koningsdag in Nederland

We brachten de Nederlandse Koningsdag door met het gezin. 🙂

Starlink reparatie, isolatiematten & nieuwe fietsmotor

Zoals je je waarschijnlijk nog herinnert, ging de Starlink internetantenne kapot tijdens onze reis. De nieuwe kabel is naar Nederland gestuurd, waar we hem eindelijk konden ophalen (na vele maanden met simkaarten). Omdat het omslachtig was om na elke rit en bij elk weer het dak op te klimmen en de Starlink-antenne op te zetten en aan te sluiten, hebben we iets bedacht: we hebben een 3D-geprint frame besteld waarmee we de satellietontvanger kunnen bevestigen en op de dak. Zo kan de antenne tijdens het rijden op het dak blijven en hebben we ononderbroken internetontvangst (behalve in de tunnel of onder een boom). Perfect!

Omdat het in de camper vrij snel warm wordt als de zon schijnt en Jan’s voeten ijskoud werden tijdens het werken in de koude maanden, hebben we twee isolatiematten gekocht: een voor de voetenruimte in de bestuurderscabine en een warmte-isolatiemat voor de voorruit.

Overigens is de nieuwe motor van onze kapotte e-bike ook in Nederland afgeleverd en zijn we begonnen met een eerste poging om hem te repareren.

Tussenstop in Oostenrijk

Na een bezoek aan familie in Nederland, hebben we spontaan een bezoek gebracht aan onze familie in Oostenrijk. We stopten en werkten in Ebersbach en Hallein.

En het is Jan toch gelukt om de kapotte fiets te repareren!

De volgende stop…

Nadat we onze families hebben bezocht en de camper weer volledig werkt, voelt het alsof we aan deel 2 van onze reis gaan beginnen. We zijn gestart in augustus 2022 en hebben de volgende landen en eilanden bezocht: Duitsland – Luxemburg – Noorwegen – Zweden – Denemarken – Nederland (vanaf september met hond Lucie) – Oostenrijk – Italië – Sicilië – Sardinië – Spanje – Andorra – Frankrijk – Belgie.

De komende maanden willen we graag meer zien van Noordoost Europa en beginnen we met Polen. 🙂

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.