Home

#2 Leipzig stad

09-08-2022 | Storyline, Duitsland

Een camperplek midden in de stad

Via Park4Night hebben we deze camperplek midden in de stad Leipzig gevonden, ideaal om de stad te bekijken. Wel langs het spoor en 500m vanaf het station, dus je hoort wel met enige regelmaat een trein langskomen. De camperplek is voorzien van een servicestation, douches 😁🚿 en zelfs een service voor verse broodjes in de ochtend đŸ„š. Wat wil je nog meer?

De stad Leipzig

Met onze local guides zijn we op stap gegaan in het centrum van de stad. Qua grootte is de stad te vergelijken met Utrecht.

“Das Völkerschlachtdenkmal”

Een monument ter nagedachtenis voor alle slachtoffers van de Slag om de Volkeren in 1813. Gebouwd 100 jaar later in 1913. Het monument herdenkt de nederlaag van Napoleon in Leipzig. Het gebouw is groter dan op de foto’s doet overkomen. Met 364 traptreden ben je helemaal boven.

Kajakkend door de stad

Zaterdag hebben we 2 kajaks gehuurd en hebben we een tocht door de grachten van Leipzig gemaakt. We hebben de “Schleußig umrunden” tour gedaan.

Terug op “Magdeborner Halbinsel” 

Zondag hebben we rustig aan gedaan en zijn we weer terug gegaan naar ons vertrouwde plekje op het “Magdeborner Halbinsel” aan de Störmthaler See, waar we de komende dagen weer zullen staan.

Volgend weekend gaan we naar Oostenrijk 🇩đŸ‡č! Voor de bruiloft van een nicht van Vicky.

Groetjes en tot de volgende!

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.