Home

#11 Italië, wasjes draaien

23-10-2022 | Italië, Storyline

Città della Pieve (Umbrië)

We begonnen de werkweek in het pittoreske dorpje Città della Pieve. In elk middeleeuws dorp hebben wij ons verwonderd over de smalle straatjes waar de inwoners met hun auto’s doorheen wringen. Gelukkig was de camperplek aan de rand van het dorp, wat het voor ons makkelijker maakte om er te komen.

San Mariano – wasdag!

Na vier dagen en drie nachten zijn we verder gegaan omdat we dringend weer eens de was moesten doen. Dus gingen we op zoek naar een “Lavandaria”, een wassalon. En die vonden wat we in San Mariano, een dorp in de buurt van de stad Perugia. De camperplek (lees parkeerplaats) was niet bepaald romantisch, maar wel heel dicht bij de wassalon. Zo konden we gemakkelijk controleren of de wasmachines en drogers al klaar waren. In de supermarkt stonden we versteld van de enorme keuze aan pasta en parmigiano, parmezaan. Jan heeft tervergeefs naar jong belegen kaas gezocht…

Perugia (Hoofdstad van de regio Umbrië)

Op vrijdag reden we iets verder naar de buitenwijken van Perugia. Gelukkig was er een mooie camperplek waar nog veel plekken beschikbaar waren. Met onze vouwfietsjes hebben we een stadstour gedaan. Met een kwartier waren we in de prachtige oude stad. De enorme gebouwen rond het centrale plein waren echt indrukwekkend, vooral de Dom, de Cattedrale di San Lorenzo. Het centrale plein heet Piazza IV Novembre. 4 november is de Nationale dag van de eenheid en de Strijdkrachten in Italië en op deze dag herdenken ze het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Wat we het meest interessant vonden, was de enigszins verborgen lange trap die naar de kathedraal leidt onder een 13e-eeuws aquaduct. Over het algemeen maakte de stad indruk op ons met een prachtig uitzicht, de vele steegjes, trappen en historische gebouwen. Zoals zoveel Italiaanse steden en dorpen ligt Perugia op een heuvel, dus we waren erg blij met onze e-bikes. 🙂

Lugnano in Teverina

De volgende dag reden we verder richting het zuiden, naar Lugnano. ’s Avonds hebben we een heerlijke pizza bij pizzeria “A Modo Mio” (Op mijn manier) besteld. De camperplek was mooi aangelegd, maar op de een of andere manier voelden we ons daar niet zo op ons gemak. Dus zijn we zondag zo’n 260 km verder naar het zuiden gereden. In Velletri hebben we een tussenstop gemaakt en een prachtige wandeling door het herfstbos gemaakt.

Maenza (Lazio)

Daarna hebben we de nacht in het bergdorpje Maenza doorgebracht. Het uitzicht vanaf daar was echt heel bijzonder.

De volgende stop…

Nadat we de laatste tijd zoveel van het binnenland hebben gezien, zoeken we vervolgens een camperplek aan zee. 🙂

 

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.