Home

#13 Italië, 100 dagen onderweg!

11-11-2022 | Italië, Storyline

ons pakket is aangekomen!

Donderdag kregen we een langverwacht pakket dat ons eindelijk bereikte – van Nederland via Oostenrijk naar Italië. Er zaten stoelhoezen, een gps-tracker voor Lucie en een nieuw waterfilter in. Die hebben we meteen omgeruild en zoals je op de foto’s kunt zien was dat soms wel nodig. Het waterfilter is geweldig omdat het niet alleen bacteriën maar ook de smaak van chloor uit het water filtert.

Cosenza

Omdat Vicky tekenpapier nodig had, gingen we naar Cosenza. Daar trakteerden we onszelf op een diner bij McDonalds en sloegen we boodschappen in. We hebben de nacht doorgebracht op een parkeerplaats bij de Cosenza vecchia, het oude centrum van Cosenza. De volgende dag hebben we het oude centrum bekeken, waar we erg geschrokken waren van de slechte staat van de woongebouwen. Maar de vele kleurrijke muurschilderingen vielen ons positief op. In het nieuwe deel van de stad ging Vicky winkelen in de kunstwinkel en toen zijn we verder gereden.

Lazzaro – regenachtige dag = reisdag

Omdat het toch regende, hebben we er een reisdag van gemaakt en reden we tot op het teenpuntje van de Italiaanse laars. We hebben toen de laatste nacht doorgebracht op het Italiaanse vaste land op een klein strandje met uitzicht op Sicilië. Op een paar vissers na hadden we de plek voor onszelf. De volgende dag besloten we spontaan om de veerboot naar Sicilië te nemen.

Eerste stop op Sicilië – 100 dagen onderweg

Na de gedeeltelijk met afval bezaaide straten en stranden in Midden- en Zuid-Italië hebben we een zeer positieve eerste indruk van Sicilië. Je merkt meteen dat het eiland toeristisch is. Een van de voordelen hiervan is dat de meeste eilandbewoners Engels verstaan. We brachten een nacht door in de buurt van Nice di Sicilia aan de oostkust en vierden de eerste 100 dagen en 9000 km van onze reis. 🙂
De volgende dag zijn we rond het middaguur naar een camperplaats gereden omdat onze watertank leeg was.

Sant’Alessio Siculo

De volgende vier dagen hebben we doorgebracht op de camperplaats van Triscell en de vriendelijke beheerder Capitano Nino, die ons veel informatie en tips gaf over de omgeving. Daar konden we ons water vullen, kleren wassen en genieten van het mooie weer.

De volgende stop…

Van vrienden hebben we tips gekregen over de omgeving en in het weekend gaan we Taormina bezoeken. Misschien kunnen we dan de Etna al zien.

Veel dank aan alle bekenden en vreemden die ons zulke lieve berichten naar onze digitale brievenbus sturen! We zijn altijd erg blij om van je te horen! 🙂

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.