Home

#3 Ingolstadt

13-08-2022 | Duitsland, Storyline

Keltisch en Romeins museum in Manching

Onderweg van Leipzig naar Oostenrijk hebben we een nacht op een parkeerplaats in Manching geslapen. Met vijf minuten lopem waren we in het Keltisch en Romeins Museum Manching. Op de plaats van het huidige Manching, was meer dan 2000 jaar geleden één van de grootste Keltische steden in Midden-Europa en een Romeins kamp van rond 50 na Christus. In de uitgebreide tentoonstelling kon men tal van interessante vondsten bewonderen. Het meest indrukwekkend waren de gedetailleerde miniaturen en twee wrakken van Romeinse patrouilleboten.

Ingolstadt

De volgende dag zijn we naar het centrum van Ingolstadt gegaan. De camperplek bij het overdekte zwembad was hiervoor ideaal, omdat je snel in de oude stad bent.

We begonnen onze kleine tour bij de Taschenturm en liepen langs de Alte Anatomie naar de Kreuztor. Vanaf daar is het niet ver naar de Liebfrauenmünster kerk. De bouw van deze kerk begon in het begin van de 15e eeuw. Door oorlogen en financiële moeilijkheden werden de twee torens nooit voltooid en in plaats van de geplande 86 meter waren ze slechts 69 en 62 meter hoog.

In de Theresienstrasse trakteerden wij onszelf op een koud drankje en verwonderden wij ons over de prachtige gebouwen van de stad.

De volgende stop …

Na een ochtend in Ingolstadt zijn we in de middag verder gereden naar Oostenrijk, naar de familie van Vicky i.v.m. een bruiloft 😊.

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.