Home

#40 In het zuiden van Polen

03-06-2023 | Polen, Storyline

Wandelen in Nowy Targ

Hier verbleven we op de parkeerplaats van een skilift en maakten we een korte wandeling in het skigebied. Er viel ook wat te vieren want onze hond Lucie is 2e geworden. 馃コ
Pas maandagochtend achter de laptop – klaar voor de werkdag – merkten we dat het Pinkstermaandag was en dus eigenlijk een vrije dag was. 馃槄 Iedereen om ons heen was druk aan het werk op de bouwplaats in het skigebied want 2e Pinksterdag is geen feestdag in Polen.
We besloten om ’s middags vrij te nemen en door te rijden naar Zakopane. 馃榾

Zakopane – In het zuiden van Polen

In de stad Zakopane in het zuiden van Polen zijn we ook gaan wandelen in het skigebied. Zakopane ligt in de Hoge Tatra nabij de Slowaakse grens en wordt beschouwd als het grootste wintersportcentrum van Polen. We hebben veel kleine liften en hutten gezien, maar zoals overal in Polen gaan de bouw- en moderniseringswerkzaamheden hier in volle vaart. We houden echt van de houten huizen met hun bijzondere daken in deze regio.

Werkweek aan het Jezioro-meer Mucharskie

We hebben hier een bijzonder mooie plek gevonden tussen Zakopane en Krakau. Velen genoten van het mooie weer aan het meer. Er is zelfs een keer een videoclip op het strand opgenomen en die hebben we vanuit onze camper kunnen bekijken. Ook hier werd ijverig een strandhuis met zandstrand gebouwd. 馃槃

Suloszowa – Een 9 km lang dorp

In het weekend ging het weer door en hebben we een soort roadtrip gedaan ten noordwesten van Krakau, want daar is veel te zien. Eerst reden we door het dorp Suloszowa, waarvan we een foto op internet zagen. Het bijzondere aan dit dorp is dat alle huizen langs 茅茅n 9 km lange straat zijn gebouwd.
Bij het doorrijden merk je daar relatief weinig van. Wat we het leukst vonden, zijn de smalle weiden en velden die van elk huis weglopen.

In het kleinste nationale park van Polen – Ojc贸w

Onderweg maakten we een korte stop bij Pieskowa Skala Castle en wandelden daarna door het kleinste nationale park van Polen, Ojc贸w.

Krakau

’s Ochtends zijn we met de fiets naar een wasserette in de stad gefiets. Terwijl onze was in de wasmachine zat, keken we rond in het stadscentrum en aten we een traditionele Obwarzanek krakowski . Op elke hoek worden deze broodjes van gistdeeg verkocht. Ze zijn al zo’n 600 jaar in Krakau en worden nu beschouwd als het culinaire herkenningspunt van de stad.

Daarna reden we terug naar onze parkeerplaats aan een meer ten zuiden van Krakau en genoten van het mooie weer en boekten een kaartje voor de ferry naar Helsinki. 馃榾鈽锔

De volgende stop鈥

Op naar Litouwen! 馃嚤馃嚬

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.