Home

Hefbed uitbouwen

01-05-2022 | Voorbereiding

Toen wij de Hymer kochten zat er achterin een stapelbed en voorin een hefbed. Eerder hebben wij al het onderste stapelbed weggehaald en het bovenste bed verbreedt. Het hefbed voor in de camper was daardoor overbodig geworden. Wij hebben er over nagedacht om er een opslagruimte van te maken, maar het bed nam (gevoelsmatig) te veel plek in en maakte veel herrie tijdens het rijden. Wij willen een andere opslagruimte creëren die minder ruimte inneemt en stabieler is.

Het hefbed werd met twee scharnieren met daarin een gasveer omhoog gehouden waar aardig wat kracht op staat. Na een aantal youtube filmpjes te hebben gekeken en met wat extra handen durfden wij het aan om het hefbed uit te bouwen.

Wij hebben met drie personen het bed verwijderd. Een iemand om het bed in het midden op te vangen en twee om de scharnieren los te maken. Het bed moet in de positie naar boven zijn om het los te kunnen maken omdat anders er te veel spanning op de gasvering staat. Vervolgens hebben wij het bed gekanteld en uiteindelijk ook de tafel uitgebouwd om het bed via de deur eruit te krijgen.

Later gaan wij een nieuwe oplossing bouwen voor extra opslag. Wij zitten te denken aan een aluminum frame waar een aantal kisten / manden op kunnen staan.

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.