Home

#34 Frankrijk, roadtrip door Carnac

19-03-2023 | Frankrijk, Storyline

We gaan op roadtrip

Na een overnachting op de parkeerplaats van de Intermarché supermarkt, waar we onze was konden doen, planden we een kleine roadtrip voor zaterdag.

De rijen stenen van Carnac

We hebben verschillende stops gemaakt in Carnac, omdat er op sommige plaatsen grote stenen, menhirs, verticaal in rijen zijn geplaatst. Sommige van deze “steenvelden” zijn vrij klein, andere kilometers lang. De rijen stenen zouden ongeveer 7000 jaar oud zijn.
Tijdens onze tour maakten we een wandeling door de rijen stenen van Kermario en keken we naar de “reus van Manio”, de steen van enkele meters hoog wordt beschouwd als de grootste menhir in Carnac.

Er zijn veel speculaties over de achtergrond van de stenen, maar deze UNESCO-werelderfgoedlocatie blijft een mysterie.

La Chapelle Saint-Michel

We stopten nog een keer bij de Saint-Michel- kapel, die gebouwd was op een enorme grafheuvel. De “Tumulus Saint-Michel” zou de grootste grafheuvel van Europa zijn en werd waarschijnlijk gebruikt als begraafplaats voor de elite in de periode 6000-3000 voor Christus.

Zonsondergang op het schiereiland Quiberon

Na een lange reisdag zijn we moe aangekomen op het schiereiland Quiberon. We willen daar graag overnachten. Een parkeerplaats vinden was echter niet zo eenvoudig, omdat er op veel parkeerplaatsen een parkeerverbod voor campers geldt.
Uiteindelijk vonden we in een woonwijk een plekje op het strand van Penthièvre en konden daar de prachtige zonsondergang bewonderen.

De volgende stop…

We moeten dringend weer naar de kapper!

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.