Home

#35 Frankrijk, regenachtige week in het zuidwesten van Bretagne

29-03-2023 | Frankrijk, Storyline

Concarneau

We brachten onze werkweek door aan de rand van deze prachtige stad. Zo konden we tijdens de pauzes een wandeling langs de kust maken. Op vrijdag zijn we met het pontje naar het forteiland Concarneau gegaan en hebben daar de oude stad bekeken. Op de terugweg werden we verrast door de regen…

Quimper

In deze stad overnachtte we op de parkeerplaats van een winkelcentrum. Dat was heel praktisch, want we konden boodschappen doen en zelfs naar de kapper.

Locronan

Toen wilden we terug naar de kust. Maar eerst maakten we een (regenachtige) tussenstop in het pittoreske dorpje Locronan, dat vanaf de 14e eeuw rijk werd door canvasweverij en handel.

 

Plónevez-Porzay

Op zondag kwamen we aan bij de prachtige kust, maakten een wandeling langs het strand en besloten te blijven tot maandag. Helaas, hoewel het uitzicht prachtig was, hebben we niet zo goed geslapen omdat de wind ons behoorlijk schudde in de camper.

Châteaulin

De rest van de werkweek brachten we dan ook door in een klein dorpje verder landinwaarts.

Trouwens, er zijn tweetalige verkeersborden in Bretagne. Hierboven staat de Franse plaatsnaam en daaronder de Bretonse versie. Bretons is een Keltische taal (gesproken door Keltische immigranten uit het zuidwesten van Engeland) en heeft geen affiniteit met Frans.

De volgende stop…

In het weekend willen we naar het meest westelijke punt van Frankrijk.

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.