Home

#32 Frankrijk, privérondleiding door het Château du Coudray-Salbart

04-03-2023 | Frankrijk, Storyline

Relaxte week in Prahecq

Na een overnachting in Saint-Porchaire zijn we zondag naar Prahecq gegaan (Jan was niet zo enthousiast over de moeilijk uit te spreken plaatsnaam). De gratis parkeerplaats van deze gemeenschap ligt direct naast een park met een klein kasteel. Dat was perfect voor wandelingen tussendoor. En we hoefden ook niet ver naar de Boulangérie te lopen, waar we elke dag vers stokbrood konden halen. Het is nog steeds koud, maar het regent gelukkig niet.

Dit keer wilden we ook op vrijdag werken, maar ’s ochtends werd er op onze deur geklopt en werd ons verteld dat er maximaal drie nachten nachten op deze staanplaats mag doorbrengen. Dus reden we tijdens de lunchpauze naar Chauray, 10 minuten verderop, om daar de werkdag af te sluiten. Aangezien we de plaats niet zo leuk vonden (het was een parkeerplaats op een kerkhof waar ’s middags een begrafenis plaatsvond), reden we door.

Wandeling in Echiré

We hebben de perfecte plek gevonden voor een ontspannend weekend in Échiré. Hier stonden we aan een startpunt voor wandelingen langs de rivier de Sèvre. Op zaterdag kozen we voor een korte ronde van ongeveer 5km en genoten enorm van de wandeling door de natuur.

Privérondleiding door het Château du Coudray-Salbart

Halverwege onze wandeling zagen we de torens van een groot kasteel. Volgens internet en borden ter plaatse is het Château du Coudray-Salbart alleen tijdens de zomermaanden open voor bezoekers. Terwijl we een korte pauze namen voor het kasteel, kwam er een man de heuvel op rijden. Hij moest iets doen in het kasteel en bood vriendelijk aan om ons mee te nemen. We waren natuurlijk heel blij met het aanbod. Op weg naar de ingang kwamen we langs twee grazende schapen, volgens de man zorgen de twee milieuvriendelijke grasmaaiers voor de grasvelden rondom het kasteel. Terwijl de man de lampen van het kasteel controleerde en de in de kamers verdwaalde duiven verjaagde (tot grote vreugde van Lucie), vertelde hij ons het een en ander over de geschiedenis van het kasteel. Bijzonder aan het 13e-eeuwse gebouw zijn vooral de gangen die alle torens met elkaar verbinden. Zo’n priverondleiding door een kasteel is natuulijk super!

De volgende stop…

De komende weken willen we langs de westkust van Bretagne gaan rijden, dus gaan we langzaam naar het noordwesten. Alleen het weer lijkt voorlopig niet echt te verbeteren…

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.