Home

#33 Frankrijk, Pays de la Loire

18-03-2023 | Frankrijk, Storyline

De oude molen van Rives-d’Autise

We brachten het begin van onze werkweek door in Fontenay-le-Comte, daarna gingen we verder naar Rives-d’Autise. Daar stonden we pal naast een park waar een mooie oude molen te bezichtigen was.

Camperplek aan Pointe de Chémoulin

Na een tussenstop bij IKEA (Lucie kreeg een nieuwe kleedje), wilden we een paar dagen aan de kust blijven net buiten Saint-Nazaire. Maar het was daar zo leuk dat we bijna een hele week zijn gebleven. Binnen een paar minuten lopen waren we op het strand of op een veld, in het bos.

Daar ligt een oud Duits militair gebied uit WO II, het Camp de la Torpille. Je kunt overal wandelen en geocachen, wat we een keer hebben gedaan. Op het 11 hectare grote militaire terrein zie je nog overwoekerde betonnen gebouwen die tijdens de oorlog werden gebruikt als munitiedepots. Na de oorlog werd het terrein bezet door de Franse marine. Hoewel het vandaag de dag nog steeds gesloten is, wordt het niet meer gebruikt voor militaire doeleinden.

Langs de kust naar Saint-Nazaire

Vanaf de camperplek konden we via een prachtig kustpad naar Saint-Nazaire wandelen. We bewonderden de vele nieuwe en grote huizen en het uitzicht op zee. Na een korte pauze op het strand in Saint-Nazaire gingen we weer terug.

Op de camperplek vulden we onze watertank en reden daarna verder naar het noordwesten.

De volgende stop…

Nu we relatief snel naar het noorden zijn gereden, willen we graag wat meer tijd in Bretagne nemen om de omgeving te verkennen.

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.