Home

#31 Frankrijk, een kleurrijk eilanddorp

26-02-2023 | Frankrijk, Storyline

Saintes, naar de garage

Aangezien het controlelampje van ons remsysteem lange tijd op rood stond, zijn we vrijdag naar een werkplaats geweest om de remmen te laten controleren. Met een snelle professionele blik constateerde de aardige monteur dat gelukkig alles in orde is met onze remmen en dat het probleem (zoals we al vermoedden) bij de sensor ligt. Opgelucht konden we doorrijden naar de volgende parkeerplaats in Saint-Romain-de-Benet.

Eiland Oléron, kleurrijke oesterhutten

Op zaterdag reden we over een 3km lange brug van het vasteland naar het eiland Oléron, het tweede grootste eiland in Frankrijk. Daar bekeken het dorp Château d’Oléron, dat ons met zijn kleurrijke hutten goed beviel. Het dorp is al sinds de Romeinse tijd belangrijk voor de oesterteelt. Tegenwoordig zijn de voormalige oesterhutten kleurrijke kunstenaarshutten. Een mooi gezicht!

Eialand Oléron, Citadelle du Château-d’Oléron

Na een wandeling en een korte pauze in de haven, waar de boten door eb droog lagen, zijn we verder gegaan naar de Citadelle du Château-d’Oléron. De faciliteit diende ooit als trainingskamp voor troepen voordat ze hun reis naar Noord-Amerika voortzetten en als gevangenis tijdens de Franse Revolutie. We maakten een mooie wandeling in, rond en op de muren en genoten van het uitzicht. Daarna was het op naar de volgende bestemming.

De volgende stop…

Komend weekend willen we het rustig aan doen en gaan wandelen in de natuur. Hoe we in een kasteel belanden dat eigenlijk gesloten is, vertellen we de volgende keer. 😉

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.