Home

#29, Andorra, rit door de Pyreneeën

11-02-2023 | Andorra, Frankrijk, Storyline

Een dagje in het (koude) vorstendom Andorra

Na een weekje Spanje zijn we naar Andorra gegaan. Rijden door het kleine vorstendom in de oostelijke Pyreneeën was als rijden door een groot skigebied. We besloten de middag door te brengen bij Engolasters Lake op een hoogte van 1616 m. Het was een heerlijke, zonnige winterdag, met veel wandelaars die een rondje om het bevroren meer liepen.

Na een wandeling zijn we doorgereden naar Frankrijk. We bezochten drie landen in één weekend.

Boussens – Werkweek aan de Garonne

Na een nacht in Bonnac hebben we een parkeerplaats gezocht voor de eerste werkweek in Frankrijk. Gelukkig zijn er hier in Frankrijk veel gratis parkeerplaatsen met water en afvoerpunten.
We brachten een paar heerlijke dagen door op de Garonne (met eenden, ganzen, zwanen en een waterrat). Hoewel het erg koud was, kon Lucie de eendjes niet weerstaan en sprong in het koude water 😄.

Dinsdagavond moesten we naar Toulouse voor een nieuwe simkaart. (Gelukkig kunnen we binnenkort de reserveonderdelen voor onze Starlink-antenne in Nederland ophalen.)

Tussenstop in Cazeres

Op donderdag reden we nog een stukje verder naar onze weekendbestemming, Carcasonne en brachten een nacht door in Cazères .

Carcassonne – tijdreizen naar de Middeleeuwen

Op vrijdagmiddag en zaterdag hebben we het indrukwekkende kasteel van Carcassonne bekeken. Het fort van La Cité, met zijn drie kilometer lange verdedigingsmuur en 52 torens is de grootste vestingstad van Europa. We zijn verbaasd over hoe goed de gebouwen bewaard waren gebleven – de site werd in de 19e eeuw gerestaureerd. Bijzonder is ook de dubbele muur rondom het gehele complex. Het gebied ertussen is breed en je kunt er lekker rondwandelen en genieten van de rust voordat je weer de drukte en de smalle straatjes intrekt. De vestingstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de meest bezochte toeristische attracties in Frankrijk. We hadden heel veel geluk dat we Carcassonne in het laagseizoen konden bezoeken.

Muret – Er zijn automaten voor alles

Omdat we ’s avonds en ’s nachts onze kachel gebruiken, zijn we weer op zoek gegaan naar een gasfles. Gelukkig zijn er hier in Frankrijk automaten waar je gasflessen kunt kopen en ruilen, vooral in grote supermarkten zoals Carrefour of Intermarché. En we daar hebben zelfs een pizzamachine gevonden. Die moesten we natuurlijk meteen proberen. In vier minuten hadden we een warme pizza – en het beste van alles was dat we niet hoefden af te wassen, dat is luxe als je geen vaatwasser hebt! (Natuurlijk zijn we wel een beetje verwend door de Italiaanse keuken, maar de pizza was niet slecht.)

We brachten de avond en de volgende ochtend door op een parkeerplaats van een sportbaan aan de rand van het bos net buiten Muret. Hier genoten we van de zonnige zondagmorgen.

De volgende stop…

We gaan naar het westen en willen onderweg het bekende Lourdes zien…

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.