Home

#28 Aankomst in Spanje

03-02-2023 | Spanje, Storyline

Met de veerboot van Porto Torres naar Barcelona

Het duurde 14 uur op een grote veerboot Porto Torres op Sardinië Barcelona in Spanje. We vertrokken om 11:45 uur, relaxten in onze hut, aten ’s avonds in het boordrestaurant en sliepen een paar uurtjes. Om 02.00 uur werden we gewekt door de aankondiging van de luidspreker en kwamen we aan in de haven van Barcelona. 😀
Aangezien de parkeerplaatsen in de stad niet zo veilig zouden zijn en we vanwege de milieuzone in de binnenstad, parkeerden we een beetje buiten de stad.

Vilafranca – Eerste werkweek in Spanje

Dus op de avond van onze aankomst zijn we rechtstreeks van de haven van Barcelona naar Vilafranca gereden. We hadden het geluk dat we in de buurt van een wandelgebied zaten. Dat was perfect voor onze wandelingen in de pauzes 😀. Dinsdagavond moesten we in de stad een prepaid simkaart kopen, wat behoorlijk lang duurde. Hoewel online werken met een simkaart goed werkt, missen we ons Starlink Internet erg. 😌

Barcelona – Sagrada Familia, een prachtige bouwplaats

Vanuit Sta Coloma, waar we donderdag verbleven, konden we vrijdag direct op de trein stappen en naar Barcelona gaan.

Daar zijn we naar de Sagrada Familia gegaan. Voordat we het terrein op mochten, moesten we door een veiligheidscontrole die minstens zo streng is als op een luchthaven. Eerst namen we de lift naar de top van een toren en hadden een prachtig uitzicht over de stad en ook zicht op de bouwvakkers die aan het werk waren aan de kerk. De bouw van de kerk begon in 1882.
Daarna hebben we een audiotour door de kerk gedaan, wat echt een aanrader is. Want pas door de achtergrondinformatie merkten we details in de architectuur binnen en buiten op de gevel.

Daarna hebben we een wandeling gemaakt door de kronkelende straatjes van het oude centrum, Barri Gòtic. 😊 Barcelona is een prachtige stad waar zeker nog veel interessants te bewonderen valt. (Wie weet, misschien volgend jaar?) Deze keer gaan we naar Andorra en Frankrijk.

Arsèguel – Een dorp in winterslaap

Op vrijdagavond zijn we niet in Andorra aangekomen, maar we vonden een mooie parkeerplaats in het kleine Spaanse bergdorpje Arsèguel. 😅🥶 … beetje stom dat we een nu net butaangasfles hebben die we niet kunnen gebruiken als het onder 0 graden is. Het was dus een heel erg koude nacht. Maar het mooie plein in het rustige bergdorpje Arsèguel, waar behalve de rook uit de schoorstenen niet veel beweging was, was het waard.

De volgende stop…

Nu Hympi in het voorjaar wat technische updates krijgt in Nederland, trekken we langzaam weer naar het noorden. We maken van de gelegenheid gebruik om even te stoppen in het Prinsdom Andorra. 🙂

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.