Home

#7 Noorwegen deel 3

03-09-2022 | Noorwegen, Storyline

Torpo staafkerk

Op onze geplande route naar Oslo sliepen we een nacht in het dorpje Torpo. Toevallig was hier ook het oudste gebouw in Hallingdal, een 12e eeuwse staafkerk. Helaas was de kerk voor bezoekers gesloten (We hebben gemerkt dat de meeste toerischische activiteiten in Skandinavie maar tot eind Augustus zijn geopend), maar we konden het bijzondere beouwe van buiten bekijken en met de moderne kerk die ernaast stond vergelijken. De term Staafkerk komt overigens van de rechte palen, de “Masten”, waarop het dak rust.

In Oslo

In Oslo hebben we met de app Voicemap een rondleiding gevolgd. In ongeveer 1,5 uur hebben we bezienswaardigheden in het stadscentrum bekeken en zijn we van het koninklijk paleis naar de opera gereden, direct aan het water. In de audiotour kregen we de tip om iets te gaan drinken in het oude station Østbanestasjon. In het oude stationsgebouw zijn veel winkels en restaurants. Op de terugweg naar de camper hebben we stepjes geleend, wat iets sneller (en leuker) is dan lopen 😊.
Overigens is de Bil i Oslo app erg handig als het om parkeren gaat, omdat je de parkeertijd altijd online kunt verlengen als je langer wilt blijven (wat we een paar keer hebben gedaan).

Volgende bestemming: Zweden

Onze volgende geplande staplek is op een boerderij in Zweden, we hebben er zin in…

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.