Home

#19 Sardinië, wilde paarden en kurkeiken

11-12-2022 | Italië, Storyline

Muravera – De band is gerepareerd!

Gelukkig vonden we snel een werkplaats waar we onze band konden laten repareren. Nu hebben we weer een operationeel reservewiel!

Baradili – regenachtig weer en warme douche

Op zoek naar een plek met stroom kwamen we midden op Sardinië terecht. In het piepkleine dorpje Baradili (met slechts 77 inwoners, maar drie pizzeria’s) vonden we zelfs een gratis parkeerplaats. En het mooiste: er waren heerlijke douches (ook gratis)!
Ons plan was eigenlijk om de opgravingen van Su Nuraxi de Barùmini te bezoeken. Helaas was dit door het regenachtige weer niet mogelijk. Dus we maakten het ons gezellig in de camper en keken naar voetbal. 🙂

Gesturi – wilde paarden en kurkeiken

De volgende dag reden we naar het Giara di Gesturi plateau op een hoogte van 550m. (Bedankt Chrissie voor de tip!) Daar hebben we een fietstocht gemaakt door het natuurgebied en hebben naast koeien en geiten zelfs vier van de bekende wilde paarden gezien die alleen in dit gebied voorkomen. Interessant waren ook de vele kurkeiken , die goed te herkennen waren doordat de onderste helft van de schors al ontbrak.
Helaas maakte een van onze e-bikes op de terugweg een onaangenaam geluid… de motor is waarschijnlijk stuk. Desalniettemin was het een erg leuke tour!

Nuraghe

Tijdens onze fietstocht stopten we bij de Nuraghe Protonuraghe Bruncu Madugui en bekeken we de overblijfselen van de torenvormige stenen gebouwen uit de Bronstijd, waarvan er naar verluidt meer dan 7000 op het eiland zijn.

De volgende stop…

Regen, regen, regen… blijft de vraag of we überhaupt de opgravingen van Su Nuraxi kunnen bezoeken…

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.