Home

#10 Italië, verjaardagsfeest!

16-10-2022 | Italië, Storyline

Empoli (Toscane)

We verbrachten het weekend in de buurt van Empoli op een wijn- en olijfboederij. Op zaterdagochtend hebben we ontbeten in het stadje Empoli. Niet dat Italianen bekend staan ​​om hun uitgebreide ontbijt, maar we zijn erin geslaagd om iets te vinden. 🙂
’s Avonds hebben we de huiswijnen en olijfolie geproefd tijdens een romantisch diner met uitzicht over de wijngaarden.

Lucignano (Toscane)

We hebben bijna een hele week op een camperplek aan de voet van het kleine dorpje Lucignano doorgebracht. Het kleine dorpje Lucignano ligt tussen Siena en Arezzo en we vonden het erg leuk met zijn middeleeuwse charme.

In het weekend gingen we verder naar de hoofdstad van de gelijknamige provincie, Arezzo.

Jan’s verjaardag

Arezzo (Toscane)

Deze bijzondere dag hebben we op twee plaatsen gevierd. We ontbeten in de stad Arezzo en gingen toen op zoek naar een verjaardagstaart. Een taart vonden we niet, maar op het prachtige centrale plein, de Piazza Grande, trakteerden we onszelf op een heerlijk toetje en een Prosecco en proosten we op de verjaardag van Jan.

Castiglione del Lago (Umbrië)

In de middag zijn we verder gereden naar Castiglione del Lago, dat ongeveer een uur verder naar het zuiden ligt. De mooie camperplek lag net onder het dorp, aan de oever van het meer van Trasimeno. We hadden geluk want de camperplek is laagseizoen gratis.
We zijn blij dat we onze oven bij ons hebben, want zo Jan kreeg toch een verjaardagstaart. ’s Avonds zijn we uit eten gegaan in het idyllische dorpje. 🙂
Omdat er veel bomen op de camperplek stonden die de ontvangst van onze Starlink antenne blokkeerden, konden we hier tijdens de werkweek niet blijven.

De volgende stop…

In de volgende post lees je meer over onze volgende reisbestemming Città della Pieve 😊

Digitale brievenbus

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we onze brievenbus gedigitaliseerd. U kunt ons altijd online bereiken om ons een reistip te geven of een vriendelijke groet achter te laten.

We kijken uit naar je bericht!

Volg ons live op Polarsteps

Op Polarsteps bekijken

Voor de nieuwsbrief aanmelden

Ben je benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? We zullen af en toe een mail sturen met onze nieuwe blogposts. Door hieronder je e-mailadres achter te laten kom je op onze maillijst.